/ БГНЕС
Засега нямаме становище, защото Светият синод не е разгледал този текст. Това каза днес във Варна в отговор на въпрос за публикувано становище на Българската православна църква по Националната стратегия за детето патриарх Неофит и уточни, че публикуваното е частно мнение.

Негово Светейшество е във Варна по повод 50 години от рождението на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан. "Идваме във Варна, за да участваме в неговата радост, която е заслужена", коментира патриарх Неофит. Той каза, че пожелава всичко добро на варненци и цялата епархия и с общо усърдие да подпомагате развитието на църковния живот и да бъдете винаги благодарни Богу затова, което е направил за този град.

Какво всъщност мисли църквата за шамарите и абортите? (ВИДЕО)

По повод рождения ден на митрополит Йоан в катедралния храм "Успение Богородично" в града бе отслужена съборна света литургия. В нея участват митрополити от Светия синод и гости от други поместни православни църкви.

На 14 февруари в храма ще бъде отбелязани 1150 години от Успението на св.Кирил Славянобългарски. По повод годишнината ще бъде отслужен тържествен благодарствен молебен.