/ БГНЕС
Министърът на отбраната Стефан Янев се срещна с посланика на Украйна Виталий Москаленко, съобщават от пресцентъра на военното министерство. Основни теми на разговора бяха двустранните отношения в областта на отбраната, перспективите за развитие на военно-техническото сътрудничество и въпроси от актуалния дневен ред на сигурността в региона.

Посланик Москаленко изказва благодарност за подкрепата за страната му, която България винаги е декларирала и отстоявала. Той подчертава традиционно доброто ниво на диалог и двустранно сътрудничество в областта на отбраната. Очертани са и потенциалните насоки за развитие на военно-техническото сътрудничество.

По време на разговорите е поставен акцент върху актуалните въпроси на сигурността. Във връзка със ситуацията в и около Украйна министър Янев заявява, че "българското правителство прави възможното, за да се намери дипломатическо решение на настоящата ситуация и да бъдат регулирани отношенията между всички държави в региона".

Той допълва, че като черноморска страна България е заинтересована от хармоничното развитие на икономическите, културните и социалните връзки между държавите.
БТА