Стартира кампания за набиране на помощи за бедстващите във Велико Търново
Стартира кампания за набиране на помощи за бедстващите във Велико Търново / netinfo

От днес стартира кампания за набиране на помощи за засегнатите от наводненията в община Велико Търново. По инициатива на кмета Даниел Панов и съвместно с БЧК ще бъдат разкрити три пункта, в които всички желаещи ще могат да донесат своите дарения.

Помощи ще се събират на обособени места пред великотърновските училища "Емилиян Станев" и „Г. С. Раковски" и Професионалната гимназия по сградостроителство „Кольо Фичето".

Пунктовете ще работят от 14.00 до 19.00 ч. всеки ден до края на седмицата. Засегнатите домакинства и хора имат нужда най-вече от мебелировка - маси, столове, дивани, също така от матраци, легла и техника. Не са необходими дрехи и обувки. По инициатива на БТВ, чрез кампанията „Да помогнем", в общината постъпи дарение от дрехи, обувки, одеала, завивки, пакетирани храни, дезинфекционни и санитарни материали.

Помощите бяха разпратени към кметствата в Дебелец и Килифарево, предстои да се раздадат на домакинствата по места. До края на седмицата нуждаещите се ще получат и домакински уреди, дарени от голяма верига магазини за черна и бяла техника.