Станишев не спирал с лъжите за подслушванията според ГЕРБ
Станишев не спирал с лъжите за подслушванията според ГЕРБ / снимка: DarikNews.bg, архив

Според ГЕРБ председателят на БСП и ПЕС Сергей Станишев е изрекъл днес още една поредна лъжа за подслушванията. Това се посочва в позиция на ГЕРБ, изпратена до медиите.

По време на пресконференция днес Сергей Станишев, попитан за обвиненията на лидера на ГЕРБ, че били подслушвани опозиционни лидери, е коментирал, че Борисов не е в позицията да говори за подслушване, защото по негово време бюджетът за подслушване е нараснал три пъти, а сега броят на използваните СРС е намалял близо наполовина в сравнение с предишната година.

„Станишев нагло твърди, че БСП е намалила броя на подслушванията, но не признава, че парите в бюджета за подслушвания са увеличени от 20 милиона лева през 2013 на 43 милиона лева за 2014 година", посочват от ГЕРБ.

Освен това в бюджета на ДАНС също има предвидени още пари за подслушвания, но техният размер е секретен, защото са безконтролни, обясниха от опозиционната партия.

По повод обявяването на Христо Бисеров за общодържавно издирване, от ГЕРБ настояват да се потърси незабавна отговорност от министъра на вътрешните работи, от председателя на ДАНС и от политическото ръководство на ДПС, защото предварително са предупредили Бисеров да напусне партията.

Според ГЕРБ с това са осветени секретни разработки на службите и му е дадена възможност и време да се скрие или да избяга от страната и да прикрие доказателствата за нещата, които е вършил.