ГЕРБ води партизанска война с правителството, смята Станишев
ГЕРБ води партизанска война с правителството, смята Станишев / снимка: Sofia Photo Agency, архив

"Катастрофа няма да се случи. ГЕРБ, Борисов и Цветанов водят партизанска война срещу Народното събрание и правителството".

Това коментира лидерът на левицата Сергей Станишев, цитиран от БГНЕС.

На въпрос за твърденията на Борисов, че се подслушват хора от опозицията, Станишев заяви, че лидерът на ГЕРБ не е в позицията да говори за подслушване.

„Близо 50 законопроекта са внесени в Народното събрание дотук, 33 законопроекта от депутати на Коалиция за България, а съвместно с депутати от ДПС - още 17", обясни Станишев.

„Ще продължим с тази активна законодателна дейност. Това е основен ангажимент на нашата парламентарна група, водещо в законопроектите ни е социалното законодателство", допълни той.

По думите му Бюджет 2014 е бюджет на размразяването на социалните плащания и на социалната отговорност на държавата към гражданите.

Станишев добави, че след Нова година водещи в законодателната дейност ще бъдат антимонополното законодателство - приемане на второ четене на Закона за обществените поръчки, както и балансиране на отношението между финансовите институции, банковите и другите кредитни институции с потребителите.

Той каза още, че има много сериозна промяна, която се вижда в българското общество - отношенията между парламент и правителство.

"След като четири години парламентът беше просто машина за гласуване по времето на Борисов, сега парламентът ефективно контролира изпълнителната власт. Това се осигури чрез периодичните отчети на премиера за работата на кабинета и чрез въвеждане на нова практика за блиц контрол към премиера и министрите. По тази процедура са зададени близо 30 въпроса по актуални теми", заяви още Станишев.