/ БГНЕС
Червената телевизия БСТВ е останала без ток в продължение на 12 часа, твърди в лидерката на БСП Корнелия Нинова в свой пост в социалната мрежа Фейсбук. Според нея електрозахранването в сградата било спряно за планов ремонт и така и не било възстановено. 

"Българска Свободна Телевизия - телевизията, която всяка вечер предава на живо антиправителствените протести, е принудително накарана да замълчи.
Защото вече повече от 12 часа сградата й няма ток. Електроснабдяването, спряно снощи, първоначално с аргумента „планирана профилактика“, така и не е възстановено. По неизяснени причини.", написа Нинова в социалната мрежа. 



Малко по-късно от дружеството ЧЕЗ разпространиха официална позиция за случилото се в сградата на БСТВ. Според него липсата на електричество се дължала на повреда в трафопост, който не бил тяхна собственост. 

"На 18 август 2020 г. в 19,47 ч автоматичната защита на електроенергийните съоръжения в района на кв. „Военна рампа“ в София задейства и изключва електрозахранващ кабел „средно напрежение“. Служители на „ЧЕЗ Разпределение България“ реагират своевременно и на място установяват причината за изключване на електрозахранването в района на ул. „Индустриална“ – повреда в трафопост „Хладилен завод“, намиращ се на ул. „Индустриална“ № 11. Съоръжението не е собственост на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД. В такива случаи съоръжението, чужда собственост, се изключва от разпределителната мрежа и се осигурява възможно захранване на засегнатите от повредата клиенти на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД по схема, изключваща повреденото съоръжение. Представители на собственика на трафопост „Хладилен завод“ са уведомени незабавно за установената повреда в съоръжението и необходимостта от предприемане на действия за ремонт и отстраняване на повредата. Служители на "ЧЕЗ Разпределение" имат готовност веднага, след приключване на ремонтновъзстановителните дейности по отстраняване на повредата, да възстановят нормалната схема на електрозахранване и трафопостът да бъде включен към електроразпределителната мрежа, обслужвана от дружеството.",съобщават от ЧЕЗ.