Сотир Цацаров
Сотир Цацаров / БГНЕС
Главният прокурор прокурор Сотир Цацаров награди двама свои колеги за показания от тях висок професионализъм при изпълнението на служебните им задължения.

Валери Първанов и Славка Славова от Върховна касационна прокуратура (ВКС) получиха на най-високото отличие в системата - грамота и „Кортик на Прокуратурата на Република България. Прокурор Първанов завежда отдел „Досъдебен“, а Славова - „Административен“.

Сотир Цацаров награди двама прокурори
Прокуратура на Република България

ВСС преизбра Иван Гешев за главен прокурор (СНИМКИ)

Прокурор Валери Първанов работи в органите на съдебната власт от 01.02.1980 г. Продължителният му магистратски стаж е преминал в системата на прокуратурата, където се е развивал последователно и възходящо по съответните нива на кариерно и професионално израстване. Заемал е длъжностите заместник-районен прокурор на Районна прокуратура – Плевен, военен прокурор във Военно-окръжните прокуратури в Плевен и София, прокурор и завеждащ отдел в Прокуратурата на въоръжените сили. От 01.01.1999 г. е прокурор във Върховна касационна прокуратура. За периода от 2006 г. до 2013 г. е заместник на главния прокурор при ВКП. Към настоящия момент е завеждащ отдел „Досъдебен“ във Върховна касационна прокуратура.

Сотир Цацаров награди двама прокурори
Прокуратура на Република България

Магистрати алармират: Няма желаещи за съдебни заседатели

Прокурор Славка Славова работи в Прокуратурата на Република България от 01.08.1979 г. Изпълнявала е длъжностите младши прокурор в районна прокуратура Девня, заместник-районен прокурор в Софийска районна прокуратура, прокурор в Софийска градска прокуратура, прокурор в отдел „Следствен“ при Главна прокуратура, а впоследствие в отдел „Следствен“ на Върховна касационна прокуратура. Г-жа Славова е била ръководител на сектор „Инспекторат“ в отдел „Административен“ във ВКП, а към момента е завеждащ отдел „Административен“ във Върховна касационна прокуратура.
В края на ноември 2019 г. предстои освобождаването от длъжност на двамата прокурори, поради навършване на 65-годишна възраст.

На първо четене: Инспекторатът на ВСС вече с достъп до данъчните досиета на магистратите

Главният прокурор е отправил и предложение до Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет двамата да бъдат поощрени и с най-високото отличие на ВСС: почетен знак първа степен – златен, за проявен висок професионализъм, безупречно изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества.