Председателят на СОС Елен Герджиков
Председателят на СОС Елен Герджиков / БГНЕС, архив
СОС посочва за втори път кой да замести Иванчева
97584
СОС посочва за втори път кой да замести Иванчева
  • СОС посочва за втори път кой да замести Иванчева
Днес се очаква Столичния общински съвет (СОС) да посочи за втори път кой да заеме мястото на кмета на район „Младост” Десислава Иванчева, докато Специализираният апелативен съд решава дали тя да остане на поста си. Вариантите пред Общинския съвет са три, единият от които е „Младост” да остане без действащ кмет след 8 юни, когато изтича предизвестието за напускане на Владимир Клисуров – първият избор на Иванчева и на съвета.

Съдът решава окончателно дали да отстрани от длъжност Иванчева
 
Засега изборът на Столичния общински съвет се свежда до още две възможности – да посочи за временно изпълняващ длъжността кмет архитект Румен Русев или Петър Кържилов. Румен Русев е заместник-кмет по строителството, но той е освободен от поста си като такъв със заповед на Иванчева от ареста. Тази заповед е нищожна, тъй като след решението на Общинския съвет Клисуров да заеме мястото на Иванчева, само с негов подпис това би могло да стане. Това обясни председателят на Общинския съвет Елен Герджиков след правен съвет, който той свика.

Кметицата на „Младост“ подписвала документи и уволнявала от ареста
 
"Помолих двамата присъстващи представители на район "Младост" - г-н Клисуров и г-н Кържилов, и получих уверение и обещание от тях, че до края на работния ден аз ще получа списък с действащите заместник-кметове в района, легитимно назначени, заедно с документите, с които са били назначени - трудови договори, заповеди и т.н. След което ще предложа на Общинския съвет от този списък да бъде избран временно изпълняващ длъжността кмет на район "Младост", за да изпълни Общинският съвет своето законово задължение и да не оставя района в административен вакуум".

Герджиков: Трагикомедията, която се разигра от Иванчева и екипа ѝ, продължава
 
Петър Кържилов пък е пиар на общината и е назначен в последния момент, по думите на Елен Герджиков, от Владимир Клисуров като действащ кмет на „Младост”, както и от кмета на "Младост" в ареста Десислава Иванчева.

Една трета от забавените преписки в район „Младост“ вече за разписани