София обяви обществена поръчка за 65 трафик полицаи
София обяви обществена поръчка за 65 трафик полицаи / снимкa: Sofia Photo Agency
Обществена поръчка за 65 полицаи, които да помагат при регулиране на трафика в града, е обавила Столичната община, съобщи в предаването „Дарик кафе” заместник-кметът по транспорта Велизар Стоилов. Парадоксът се крие в това, че у нас има само една полиция и в случая няма нужда от такава тромава процедура за избор на полицаи, посочи Стоилов. Той допълни, че такова е законовото изискване.

Според Стоилов, има вероятност от следващата година да започне да работи електронна система за събиране на такси за влизащи в центъра на столицата автомобили. Ето какво още каза Велизар Стоилов в презаването „Дарик кафе”:

„Провежда се обществена поръчка за избор на полиция. Аз знам, а и всички вие знаете, че полицията в България е една – МВР, но така е записано в закона. Сега тече поръчка 52 дни, за да изберем полицията като партньор, за да подпишем договор за решаване на проблемите с трафика в София. Така е записано в закона. Ние сме длъжни да го спазваме и може би юристите имат основание за това. Ние ще получим тези 65 полицаи, които да помогнат за трафика”.