Социалистите в Добрич свалиха доверието от депутата Петър Димитров
Социалистите в Добрич свалиха доверието от депутата Петър Димитров / снимка: DarikNews.bg, Добрич

Добричките социалисти свалят доверието си от народния представител Петър Димитров, решиха делегатите на днешната отчетно-партийна конференция. Самият депутат и още 16 делегати напуснаха форума след като стана ясно, че той ще се проведе въпреки настояването за отмяна на конференцията от страна на Националния съвет на БСП.

Общинският и областен лидер на партията Владимир Калчев заяви пред журналисти, че късно снощи му се обадили по телефона от Националния съвет на БСП с разпореждането днешната конференция да се отложи, защото провеждането й ще бъде нелегитимно. Според Калчев конкретни мотиви не са били посочени, а само, че предстои проверка на отчетно-изборната кампания заради съмнения в нарушения на партийния устав.

В специална декларация, адресирана до Сергей Станишев и Националния съвет на партията, делегатите на общинската конференция в Добрич заявяват, че разчитат на диалог, а не на ултиматуми, апаратни хватки и заплахи. Те заявяват, че не са съгласни с аргументите за отмяна на конференцията и ще я проведат въпреки взетото решение на Националния съвет.

„В основата на този натиск към нас е битката между Станишев и Първанов и факта, че добричката организация посрещна бившия президент на 18 март”, заяви Владимир Калчев. Той подчерта, че очаква натискът от София да се засили и дори да им бъде спряна субсидията.

Още новини от Добрич