/ iStock/Getty Images
От север облачността ще се разкъсва и днес през деня над по-голямата част от страната временно ще намалява; значителна ще се задържи до обяд над много райони в Южна България. Минимални температури - предимно между 1 и 6 градуса, максимални - между 13 и 18 градуса, малко по-ниски по Черноморието.

По Черноморието облачността ще бъде променлива. Ще духа умерен изток-североизточен вятър. Максималните температури ще са между 11 и 13 градуса. Температурата на морската вода е 12-13 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините от север облачността ще се разкъсва; значителна ще се задържи над планинските масиви в Югозападна България и там сутринта все още ще превалява слаб сняг.

Вятърът ще бъде предимно умерен, от изток-североизток. Максимална температура на надморска височина 1200 метра - около 5 градуса, на 2000 метра - минус 1 градус.

В четвъртък и петък ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността, по-значителни след обяд. Вятърът ще е слаб от изток. Температурите ще се повишат още малко и минималните в по-голямата част от страната ще са между 1 и 6 градуса, а максималните - между 15 и 20 градуса.
НИМХ, БТА