/ ОД на МВР-Пловдив
Двама дилъри и трима клиенти на възраст между 22 и 45 години са задържани в полицейския арест при спецакция срещу държане и наркоразпространение, съобщиха от полицията в Пловдив.

Различни по вид наркотични вещества са открити при извършено претърсване и изземване на няколко лица и адреса на територията на пловдивския квартал "Столипиново".

Задържаха двама криминално проявени с голямо количество амфетамин (СНИМКИ)

На улица „Ландос“ криминалисти от Шесто РУ са задържали 33-годишен дилър, след като открили в дома му 42 пакетчета завързани в единия ъгъл, съдържащи психотропно вещество от рода на синтетичните канабиноиди - пинака с тегло 3,68 гр.

В хода на работа е установено, че малко преди обиска в дома му, дилърът е разпространил наркотично вещество от същия вид на купувач. След незабавно предприети оперативно- издирвателни действия е задържан и 29-годишния клиент на дилъра, от който са иззети близо 0,493 гр. от същото психотропно вещество.

В задържания е открита и иззета и саморъчно свита цигара смес от тютюн и дизайнерската дрога пинака с тегло 0,274 гр. При последвала проверка на улица „Крайна“ в квартала е задържан друг 45-годишен криминално проявен мъж, който е осъждан по линия наркоразпространение.

При вида на униформените, дилърът изхвърлил наркотиците, предназначени за улично разпространение, които носел в себе си. В текстилен чорап бил скрит по-голям найлонов плик с 10 дози зелена растителна маса с тегло 5,655 грама.

Откриха амфетамин за ‪5 509 200 лв. край Свиленград

При последващи действия е задържан 22-годишен криминално проявен млад мъж, от който е иззета бутинака. Установено е, че  младият мъж е придобил синтетичната дрога от 45 годишния дилър, задържан по-рано същия ден.

При проверката на улица "Крайна" е задържан и 22 годишен, криминално проявен и осъждан, от при личен обиск е иззета цигара с психотропното вещество бутинака.

Новината идва само ден след като директорът на полицията под тепетата вчера съобщи, че през изминалата година са разкрити 498 престъпления, свързани с наркотични вещества с установени и задържани 507 извършителя на престъпните деяния, а стойността на иззетите: марихуана, амфетамин, кокаин, хероин, екстази, синтетични канабиноиди и хашиш,  възлиза на 5 млн 210 000 лв. по цени на съдопроизводството.