/ ФБ/ИТН
Той заяви, че ИТН ще подкрепи президента и правителството за справянето с проблема
Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов също изрази мнението си за проблема с мигрантите в профила си във Фейсбук.

Джамбазки поиска от Консултативния съвет за национална сигурност нулев мигрантски натиск

"Един милион мигранти са готови да тръгнат от Афганистан, за да избягат от режима на талибаните, който завладя страната. И тези хора няма да тръгнат нито към Америка, нито към Австралия. Ще тръгнат към Западна Европа, което означава, че България е на пътя им. Аз прекрасно разбирам, че това са страдащи хора, които искат да избягат от насилието и шериата. Но ние също ще страдаме, ако ги допуснем до нашата територия. Затова всички трябва да направим необходимото и да подкрепим сегашното правителство, за да може то да се справи със задаващата се криза. Защото талибаните въобще не ги интересуват политическите проблеми на България, а мигрантите - още по-малко", пише в публикацията си Трифонов.



По думите му Министерството на вътрешните работи и Министерството на отбраната трябва да работят в абсолютна координация, за да разположат полицаи и военни на границата и с всички сили самоотвержено да защитят територията и гражданите на България.

Президентът отива на границата с Турция заради повишения мигрантски натиск

Той посочва също, че от "Има такъв народ" ще направят всичко необходимо да подкрепят "и като граждани, и като политическа сила, правителството и президента на републиката, за да се справим на всяка цена със задаващата се криза".