Славчо Атанасов
Славчо Атанасов / БГНЕС, архив
Няма как да се разпадне парламентарната група на „Обединени патриоти”. Това каза депутатът от НФСБ Славчо Атанасов пред bTV, като добави, че това е мнението на партията му, ВМРО и адвокатите.

Преди дни „Атака” изрази желание „Обединени патриоти” да се заличи, защото партията на Волен Сидеров напусна групата и тя става нелегитимна под това наименование.

„Нека оставим този юридически спор да се реши от органите. Най-сложното нещо в политиката е коалицията, не помня коалиция, която да няма вътрени търкания. Въпросът е до каква степен тези търкания могат да стигнат до една нетърпимост да се работи”, заяви народният представител. По думите му, изборите са най-голямото изпитание за една коалиция.

Симеонов: В историята има много случаи на протести, прераснали в метежи 

„Там се видя, че колегите от „Атака” атакуваха собствените си коалиционни партньори, дори се стигна до неприятни атаки, оспорващи мъжествеността на Ангел Джамбазки, което беше изключително некоректно”, коментира още той.

Атанасов посочи, че е невъзможно всички народните представители от „Обединени патриоти” да станат независими депутати. Той каза още, че съвсем скоро ще бъде излъчен нов зам.-председател на Народното събрание от тяхната на коалиция, на мястото на Явор Нотев от „Атака”.

Явор Нотев е освободен като заместник-председател на парламента

„На тези евроизбори трябваше да се явим заедно. Това бяха „нарисувани” за нас избори и щяхме да имаме поне още един евродепутат. Грешка беше решението да се явим отделно, но ВМРО спечели от това”, заяви Атанасов.

Депутатът беше категоричен няма да има разпад на голямата коалиция между ГЕРБ и „Обединени патриоти”. Той допълни, че не очаква конфронтации с управляващата партия заради местните избори.
БТА