/ БГНЕС
Според лидера на НФСБ у нас се използват всякакви средства за добиране до властта 
"В историята има много случаи, не само в България, когато от протести са се реализирали метежи. Помним 1997 година, няма да е за първи път". Така лидерът на НФСБ и депутат от „Обединени патриоти“ Валери Симеонов коментира опцията общественото недоволство срещу кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор да прерасне в опит за сваляне на правителството. 

МВР за протестите: Притеснени сме от сигналите, получени по оперативен път

"За съжаление, в обществено-политическия живот е прието всякакви политически средства да бъдат използвани и прилагани за добиране до властта.

За съжаление, демокрацията често остава на заден план. С други думи – реалните избори", добави бившият вицепремиер по повод на протестите и изтеклите чатове с план за бутане на властта през протести на улицата.

Симеонов коментира и процеса на номинации на съвместни кандидатури с ВМРО на доста места в страната. "Ние сме в непрекъснат диалог с колегите от ВМРО по отношение на издигане на съвместни кандидатури в различните общини и съставяне на общи листи", каза Симеонов. 

"За София нямаме окончателни разговори, тъй като те самите не са обявили техните намерения. Ние също имаме готовност да издигнем кмет на София и да предложим една листа с доказани в обществото хора", добави той.