/ БГНЕС
Издирваният от „Интерпол“ син на бизнесмена Миню Стайков - Стайко Стайков, е намерен пребит и в неадекватно състояние в столичния кв. „Бояна”. 29-годишният мъж е настанен в „Пирогов”.
 
По информация на Дарик той е забелязан тази сутрин в квартала в несвяст от случен минувач, който е подал сигнала на телефон 112.
 
Стайков ще остане за наблюдение в болницата.

Мъжът е разпитан от полицейски служители и в момента се проверява версията му за това какво се е случило с него.

Стайко Стайков интерпол
БГНЕС


Бизнесменът Миню Стайков дойде в съда в инвалидна количка

Баща му - Миню Стайков, беше задържан в началото на септември миналата година при спецакция на Специализираната прокуратура в офисите на „Винпром Карнобат“ ООД, „Сис Индустрийс“ ООД и „Топаз Мел“ ООД.
 
Тогава на няколко души бяха повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група, създадена с цел продажба на акцизни стоки без бандерол, извършване на данъчни престъпления и пране на пари.

5 септември: Задържаха собственика на „Винпром Карнобат” Миню Стайков и още над 10 души
 
По-късно бе наложен и запор над дружествените дялове и банкови сметки на бизнесмена Миню Стайков, както и възбрана над множество негови недвижими имоти в цялата страна – земеделски земи, жилища, сгради.
 
Синът му - Стайко Стайков, пък беше обявен за издирване с Интерпол, тъй като разследващите смятаха, че той също е бил част от престъпната схема, а не можеха да го открият, за да му повдигнат обвинения.

Съдът запорира и възбрани имущество на Миню Стайков