/ БГНЕС, архив
Съдебно-медицинска експертиза ще определя дали собственикът на "Винпром Карнобат" Миню Стайков може да остане в ареста. Той бе задържан при акция в началото на септември и заедно с родственика си Белун Хазърбасанов получи обвинения за пране на пари, данъчни измами и продажба на акцизни стоки без бандерол.
 
5 септември: Задържаха собственика на „Винпром Карнобат” Миню Стайков и още над 10 души

Днес Стайков дойде в съдебна зала на инвалидна количка, а по думите на адвокатите му той се намира в болницата в затвора от 20 октомври. Така и не стана ясно обаче какви са точно здравословните му проблеми.

Медицинска експертиза бе назначена и на Хазърбасанов, който страда от диабет. Резултатите от двете експертизи ще станат ясни на 20 декември.
 
Съдът запорира и възбрани имущество на Миню Стайков

През септември Миню Стайков беше арестуван по обвинение за ръководене на организирана престъпна група. Стайков, синът му Стайко Стайков, който още се издирва, и други лица бяха обвинени в организиране на производство на цигари в нелегални фабрики, разпространявани след това на "черния" пазар. С действията си участниците са избегнали и плащането на ДДС и са възстановили неследващ се данъчен кредит в размер на 1 016 139 лева при търговска дейност.

Миню Стайков и още двама от участниците в групата са с наложени мерки за неотклонение "задържане под стража". Миналият месец Апелативният специализиран наказателен съд наложи запор над дружествените дялове и банкови сметки на бизнесмена, както и възбрана над множество негови недвижими имоти в цялата страна.