Националният синдикат „Защита“ готви протест в столицата следващата седмица. Членове на синдиката от цялата страна ще се съберат на 28 март за автошествие, за да изкажат недоволството си от случващото се в държавата. Това обяви в Търговище председателят на НС „Защита“ Красимир Митов. 

От синдикат „Защита“ настояват за засилване на контрола срещу спекулата и намаляване на инфлацията. Те са срещу „разливащия се феодализъм“ и за защита правата и интересите на българските граждани.

Вчера и днес Търговище е домакин на Национален съвет на синдиката, в който се включват представители на различни отрасли и региони от цялата страна, обяви ръководството на организацията на пресконференция днес. „Събирането ни бе продиктувано от проблемите в отделните сектори. Основна тема са спекулата, ниските доходи, растящата инфлация, каза Митов. Той посочи, че именно НС „Защита“ преди година с протести първи са предупредили управляващите за случващото се в държавата днес.

С протеста на 28 март представителите на синдиката „ще защитят интересите и правата си с цената на всичко позволено от закона“, отбеляза Красимир Митов. По думите му с протеста ще се даде знак и на тези, които ще дойдат на власт след 2 април. Той смята, че „служебните правителства са вредни за страната“. 
Боряна Димитрова/БТА