В четвъртък вечерта хора се събраха и в Росенец
Ново напрежение около ДПС. Привърженици на почетния председател Ахмед Доган прекараха нощта пред резиденцията в столичния квартал „Бояна”, която е обитавана от него през последните години. Самият той не беше сградата. До ситуацията се стигна, след като вчера бившият съдружник на Ахмед Доган - Данаил Папазов, поиска той да напусне имотите в „Бояна” и край Росенец, пише NOVA.

Според привържениците на Доган в сградата са влезли непознати, а на тях самите достъпът е спрян. Те определиха това като самоуправство. Бяха категорични, че има законен път, по който да се решават подобни проблеми.

Георги Димитров

Собственикът на резиденциите в Росенец и „Бояна“ призова Доган да ги напусне

На място пристигна и полиция. Служителите на реда бяха допуснати в имота. Според събралите се пред портата, на излизане полицаите са обяснили, че хората вътре имат нужните документи, за да са там. 

Поддръжници на Доган се събраха снощи и пред резиденцията в Росенец, където се намира в момента почетният председател на ДПС. Те настояха за намеса на държавата, както и да стане ясно името на нотариуса, при който бившият съдружник на Доган е извадил документи, с които сега настоявал за освобождаване на двата имота.

Георги Димитров

Пред резиденцията имаше симпатизанти от Бургас, Сливен, Ямбол, Стара Загора, Варна и Кърджали.

Георги Димитров

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня