Група младежи нахлу в резиденция „Бояна“ – домът на Ахмед Доган, заявиха депутати от ДПС-Доган. Сред тях Тимур Халилов, Джейхан Ибрямов, Рамадан Аталай и Илхан Кючюк. Повече от 20 години Доган обитава имота. А това се случва, след като по-рано днес собственикът на „сараите” в Росенец и „Бояна” Данаил Папазов поиска Доган да ги напусне. Мотивът му е, че почетният председател на ДПС няма договорни отношения, свързани с ползването на тези имоти.

Георги Димитров


На място пристигна и полиция. Бяха изпратени три патрулни автомобила, а служители на реда влязоха в имота.

БГНЕС

„Дойдохме по сигнал на служители, които работят в резиденция „Бояна“ над 20 години. Те заявиха, че група добре сложени младежи идват с един бял лист и ги извеждат от сградата, като им казват, че те вече нямат право да стоят там“, каза Тимур Халилов от ДПС. И уточни, че тези младежи все още са вътре.

Резиденцията, използвана от Aхмед Доган в "Бояна"
Георги Димитров/NOVA

Приближени до Ахмед Доган се събраха и пред лятната му резиденция в Росенец. На място имаше негови симпатизанти от Бургас, Сливен, Ямбол, Стара Загора, Варна и Кърджали.

„Призоваваме министър-председателя, президента, както и председателя на ДАНС да вземат спешни мерки за осигуряването на правото на д-р Ахмед Доган”, каза независимият депутат Севим Али. По думите му и в момента почетният председател на ДПС е в лятната си резиденция в Росенец.

Резиденцията, използвана от Aхмед Доган в "Бояна"
Георги Димитров/NOVA



Депутатите призоваха правоохранителните органи, ДАНС, премиера и президента да се вземат мерки. Според Халилов има законен ред да станат нещата, а това е „самоуправство“.

Георги Димитров

БГНЕС

В същия момент полиция охранява „летните сараи“ на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

Това се случва веднага, след като Данаил Папазов, собственикът на фирмите, които притежават лятната резиденция в „Росенец“, прикани почетния председател на ДПС Ахмед Доган да напусне „сараите“, тъй като живее там без основание.

БГНЕС

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня

БГНЕС