/ БГНЕС
На последния парламентарен контрол преди ваканцията в Народното събрание на депутатски въпроси ще отговарят шестима от членовете на кабинета.

Пръв на парламентарната трибуна ще се качи вицепремиерът Валери Симеонов, който от дни е в обтегнати отношения с партньора си в коалицията „Обединени патриоти” Волен Сидеров. Именно от председателя на ПГ на патриотите е единственият въпрос към Симеонов. Той е относно концесиите за злато на територията на Република България.

Втори на трибуната ще се качи финансист номер едно в държавата Владислав Горанов. Към него има едно питане от представителя на левицата Крум Зарков, който се интересува от политиката на Министерството на финансите спрямо Фонд "Радио и телевизия".

Министърът на образованието Красимир Вълчев ще отговаря на три въпроса и едно питане. А именно относно ползването на училищни автобуси в община Септември; за приема на децата в детски заведения и в първи клас в по-големите градове в страната; изграждането на пристройка към училищната сграда в доспатското село Касъка; и относно състояние и бъдещо развитите на мрежата от иновативни училища в България.

Земеделският министър Румен Порожанов ще отговори на въпрос относно уведомителни писма за извършена оторизация и изплатено финансово подпомагане по схеми и мерки за Директни плащания за кампании 2015, 2016 и 2017 г. Вторият въпрос към него е за финансовото състояние на Селскостопанска академия. А третият за приоритетните задачи на Българската агенция по безопасност на храните в областта на здравеопазването и хуманното отношение към животните в България.

Теменужка Петкова, министър на енергетиката, ще отговори на въпрос относно мониторинг и контрол на плана за рекултивация, вследствие на дейността в село Белащица.
Министърът на икономиката Емил Караниколов ще трябва да дава отговори, свързани с "Държавна лаборатория Българска роза" ЕООД и за липсата на адекватна пътна инфраструктура за обслужване на Икономическа зона София - Божурище.
БГНЕС