/ БГНЕС, архив
Ще има ли санкции за пиене на алкохол в столичните паркове?
94946
Ще има ли санкции за пиене на алкохол в столичните паркове?
  • Ще има ли санкции за пиене на алкохол в столичните паркове?
Забраната за пиене на бира в парка се подлага на обществено обсъждане. Днес от 11.30 часа в сградата на Столична община ще бъде представена новата Наредба за обществен ред. Местният парламент обмисля да въведе ограничение за консумиране на спиртни напитки, когато употребата им води до нарушаване на обществения ред. Освен това от „Московска 33” искат да ограничат и митингите, когато провеждането им съвпада по време и място.

Без пиене на алкохол в столичните паркове

Преди промените в наредбата да бъдат разгледани от общинския съвет, софиянци ще могат да дадат мнението си за новите правила за обществения ред на града. Сред ограниченията са използването на пиротехника от 22.00 до 8.00 часа.

Нова идея: Без фойерверки и алкохол от 22 ч. до 8 сутринта

Освен това ако на домашен купон музиката е силна отново след 22 часа, то можем да отнесем глоба до 500 лева. Друго удоволствие на софиянци, което попада под ударите на текстовете, е консумацията на алкохол в парковете. Шефът на ресорната комисия Иван Илиев заяви, че в този случай няма да има ограничение във времето. „Няма значение дали консумирате сутрин, обед или вечер. Ако употребата му води до нарушаване на обществения ред, съответно той попада в текстовете на наредбата, съответно санкциите в наредбата“, каза той.

С новата наредба вече ще се регламентира и ползването на общински имоти за изява на уличните музиканти.