Сериозен ръст на желаещите да изкарат шофьорска книжка. Причината е очакваното поскъпване на курса с около 250 – 300 лв. заради увеличаването на броя на часовете по кормуване. Част от автошколите са записали двойно повече курсисти през последните дни, съобщи NOVA.

Каква е разумната цена за шофьорски курс


20-годишният Никола има право да започне обучение за шофьор от две години. Избира да го направи точно сега. Никола не е особено заинтересован от качеството на обучението.

„В курса влизат 7 дни теория, 31 часа мисля, че бяха практика, в които влизат каране на магистрала, извънградско, градско и паркиране. Колкото да изкараш книжка, след това трябва сам да се уча”, смята Никола Байкушев.

Въпреки това не иска да чака часовете по кормуване да станат с 11 повече. От есента те задължително ще включват каране през нощта, по магистрала, в задръстване и по опасни пътища.

Горнооряховец изкарва шофьорски курс с фалшива диплома, дават му книжка

„Разбрах, че през септември ще поскъпнат курсовете и реших да ги изкарам по-рано, да хвана по-евтиното”, заявява Никола.

„Всички искат да хванат евтиния курс, но за евтиния курс ще кара и по-малко часове, което означава, че ще излезе и по-малко подготвен, което означава, че ще представлява реална заплаха за останалите , както и за самия себе си и близките му”, смята Красимир Георгиев, председател на Асоциация за квалификация на автомобилистите в България.
Автошколи предлагат и промоции преди поскъпването на обучението.

350 евро за шофьорски курс след Нова година?

„Напук на всичко свалят цените, за да могат да привлекат тези хора, да им приберат парите. Те самите са с по 1-2 автомобила, а записват по 40-50 курсисти, смятайте колко месеца, ако не и година, са необходими да ги обучи тези хора. Те веднъж са си дали парите, няма къде да мърдат”, обяснява Красимир Георгиев.

Инструктор пострада по време на шофьорски курс

Автоинструктори призовават контролните органи да започнат да извършват проверки в школите, за да няма подведени кандидат-шофьори.
nova.bg