В Министерство на вътрешните работи се проведе официална церемония по награждаване на всички полицаи и доброволци, участвали в безпрецедентната операция по издирването на 11-годишния Александър от Перник.

Изненадващо на церемонията пристигна и самият Сашко - усмихнат и щастлив. Той през цялото време държеше за ръка своя баща и вътрешния министър Иван Демерджиев. Детето аплодираше своите спасители и им се радваше. 

Сашко Перник награждаване спасители МВР
Булфото

„Ще отличим малка част от хората, които участваха в може би най-щастливото събитие, което съпроводи мандата ни - откриването на Сашко. Един от най-хубавите мигове, които аз лично изживях, е да мога да го държа за ръката днес и да го сваля по стълбите на МВР”, отбеляза МВР министърът.

 „Това беше един изключителен пример как обединени желаещи да помогнем на едно детенце и баща му, желаещи да спасим един човешки живот, успяхме да постигнем най-важното”, допълни Демерджиев.

Сашко и спасителите - церемония по награждаване в МВР
БТА


Сашко изчезна на 11 ноември следобед при разходка в местната планина Голо бърдо. Той бе открит в добро здраве в труднодостъпна местност край радомирското село Червена могила след почти девет дни издирване и безпрецедентна акция на полиция, планински спасители и доброволци. След откриването му, момчето беше транспортирано в „Пирогов“, където му направиха всички необходими изследвания.