Само десетина младежи в Димитровград подкрепиха харманлии срещу бежанците
Само десетина младежи в Димитровград подкрепиха харманлии срещу бежанците / снимка: DarikNews.bg, Хасково
Само десетина младежи в Димитровград подкрепиха харманлии срещу бежанците
71269
Само десетина младежи в Димитровград подкрепиха харманлии срещу бежанците
  • Само десетина младежи в Димитровград подкрепиха харманлии срещу бежанците

Едва десетина младежи се събраха на централния площад в Димитровград за протест в подкрепа на Харманли срещу настаняването на бежанци с неустановена самоличност в лагера там. Младите хора останаха на площада в продължение на час, като коментираха, че не е важно колко са, а каузата, която ги събира.

Протестната демонстрация в подкрепа на харманлийския протест срещу бежанския център там бе организирана в социалната мрежа. И макар присъствие да бяха потвърдили близо 40 души, на площада в Димитровград се събраха десетина младежи. Те се включиха в подписката, която харманлийци правят, като настояват да бъдат изпълнени исканията им, формулирани в 17 точки и адресирани до държавната агенция за бежанците, МВР и Народното събрание.

Във форума  се роди и инициативата всички, които отидат на протеста в Димитровград днес, да носят презервативи. Идеята бе да съберат 240, които след това да изпратят в народното събрание, за да не се множат депутатите там. Набраното количество по време на протестните действия днес обаче, бе минимално. Въпреки това организаторите се зарекоха, че ще съберат уречения брой и ги изпратят до парламента.

Чуйте аргументите им в аудиофайла