Въоръжени лица не са нахлували в президентството. В България няма сгради, които да се ползват с имунитет и неприкосновеност. Това заяви в "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS ръководителят на Специализираната прокуратура Валентина Маджарова.

Думите й са във връзка с акцията на "Дондуков" 2 от лятото на 2020 година.

Съдът реши окончателно: Всички арести след акцията в президентството са незаконни

"На 9 юли се извършиха действия по разследването, след надлежно разрешение от български съд", обясни тя. "Акцията беше насочена към лице, което няма имунитет, спазен е законовият регламент. Сторено е през входа за граждани, един от наблюдаващите прокурори, заедно с един от следователите са влезли през рамка за металдетектор. Въведени са от Димитър Стоянов, а той е вписан в протокола за претърсване и изземване. Въоръжени лица не са нахлували в президентството", заяви Валентина Маджарова.

По нейните думи прокуратурата "може би е бухалка, но въпросът е срещу кой".

Председателят на спецпрокуратурата бе категорична, че политици не са били обект на СРС-та по дела на специализираното обвинение. А, по повод доклада на ЕК за върховенството на закона, Маджарова подчерта, че делата на държавни мъже са трудни, но това е така навсякъде по света. И припомни, че през миналата година спецпрокуратурата е подвела под наказателна отговорност действащи министър и зам.-министър.
Мая Манолова: ВСС се самоуби с позорното си решение за Гешев

"Солидаризирам се с мотивите на ВСС, в частност на тези, които гласуваха против отстраняването на Иван Гешев. Законовият регламент е неясен в този случай, което пролича от дължината на дебатите, но не намирам причина такава процедура да не се разпише по-добре от законодателя и да се прилага в случай на необходимост", сподели още тя.
NOVA