/ Христо Христо, Дарик Хасково
Радев: Ще действам институционално спрямо промените в Изборния кодекс
100685
Радев: Ще действам институционално спрямо промените в Изборния кодекс
  • Радев: Ще действам институционално спрямо промените в Изборния кодекс
Ще действам институционално - така президентът Румен Радев отговори на въпрос на репортери дали ще наложи вето върху приетите снощи промени в Изборния кодекс.
 
„Ще взема решение, когато законът дойде при мен. Тогава ще преценя как да постъпя", каза в Хасково държавният глава: "Нека другите да се изговорят, моите действия са ясни“.

Радев: Промените уронват демократичността и прозрачността на Изборния кодекс

Румен Радев
Дарик радио, Хасково

Радев пристигна в града по покана на бизнеса. Президентът беше посрещнат с почетен караул в центъра на Хасково. На площада пред Областна администрация бяха кметът Добри Беливанов и депутатите от БСП Никола Динков и Виолета Желева. След кратка церемония държавният глава измина пътя до театъра пеш, а по пътя си се ръкува с граждани и продавачи от близките магазини.

Мая Манолова сезира КС заради промените в Изборния кодекс
 
Близо час продължи дискусията с президента и гостите, сред които имаше и посланици на други държави.

Парламентът прие окончателно промени в Изборния кодекс

Румен Радев в Хасково
Дарик радио, Хасково

Държавният глава коментира пред хасковлии, към които се обърна със „скъпи съграждани”, че трябва да се настоява за повече прозрачност и отговорност на политическия елит: "Ние като граждани трябва да настояваме властта да отстоява по най-добрия за обществото начин обществения договор". Според него трябва да се гарантират прозрачни и ясни критерии и еднакви условия за достъп на всички фирми до обществени поръчки.