Републиканските пътища са проходими при зимни условия
Републиканските пътища са проходими при зимни условия / снимка: БГНЕС, архив

Републиканските пътища са проходими при зимни условия, съобщава агенцията "Пътна инфраструктура". Температурите са в интервала от минус 17 до 3 градуса. Вятър духа в областите Силистра, Шумен, Хасково, Смолян, Добрич, Разград, Сливен, Ямбол, Варна и Бургас и в районите на Кресненско дефиле, Попови Ливади и Картела. Сняг вали в областите София, Перник и Смолян и в районите на Бобов дол, Чепеларе и Прохода на Републиката.

Пътните настилки са мокри, заснежени, обработени и опесъчени. Поради мъгла е ограничена видимостта до 50 м в района на Лом и до 100 м в района на Леденика.

Поради предстоящо извършване на авариен ремонт на виадукт "Елешница" по магистрала "Хемус", движението на моторни превозни средства изцяло се насочва от активната в изпреварващата лента на ляво платно (Варна-София).

Поради разрушени части от облицовъчните пана на лявата тръба на първи тунел посока Перник-София по магистрала "Люлин", движението се пренасочва от активната в изпреварващата лента. Затворени за всички МПС са проходите "Златишки", "Върбишки" и "Троянски", посочват от АПИ.

На територията на страната са станали 11 катастрофи през изминалото денонощие, съобщава пресцентърът на МВР. Ранени са 15 души, от които един е с опасност за живота. За района на София тежките пътно-транспортни произшествия са две. Един човек е загинал, един е ранен. Леките катастрофи са 147, посочват от МВР.