Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление в Народното събрание ще обсъди и гласува във вторник внесеното проекторешение за плащането към строителните фирми.

Пътните строители вдигат национален протест в сряда

Председателят на комисията Настимир Ананиев вече заяви, че корупцията убива на пътя, а в последните години държавата е станала заложник на порочни практики. Ананиев допълни, че държавата е взета за заложник от порочни практики, които са се вихрили последните 5-6 години. В момента има фирми, които отказват да работят, имат да получават пари – някои от тях с право, за други не е сигурно, според Ананиев.

Председателят на регионалната комисия обясни и че ще се търси консенсус около самата формула, по който ще бъде разплетен възелът с парите на пътностроителните фирми. Няма как да се плати просто така на сляпо. Ключово е да има контрол по изплащане на средствата и да се гарантира публичният ресурс.

ББК „Пътища“ след срещата с премиера: Получихме уверение, че ще разплатят всичките пари

Внесените предложения за разглеждане от комисията са две – едното проекторешение е на „Има такъв народ”, а другото на „Продължаваме промяната” и „Демократична България”, подкрепено от БСП.

БГНЕС