Вижте какво разказа д-р Дениза Алексиева пред NOVA
Взрив разтърси „Пирогов” в сряда сутринта. Минути преди четири сутринта във Второ вътрешно отделение на спешната болница избухва взрив, а след него и пожар. Двама пациенти загина, а десетки бяха евакуирани по спешност. Лекари, полицаи и пожарникари - всички рамо до рамо са спасявали десетките пациенти от взривеното отделение в „Пирогов”.

Маринов за инцидента в „Пирогов“: Не е имало взрив, търси се откъде е тръгнала искрата

В нощта на трагедията акушер-гинекологът д-р Дениза Алексиева е в кабинета си в „Пирогов”. В 3.35 часа преглежда родилка с 40 градуса температура.
„Минути след това се чу алармата. Аз взрив не съм чула. Сградата е залепена до тази, но е от другата страна. Не видях паника, но тичахме навън, за да видим какво се случва”, разказа Алексиева пред камерата на NOVA.

Тя, заедно с нейни колеги – лекари, санитари, акушерки – всички се втурват към Второ вътрешно отделение.

Взрив и пожар в „Пирогов“, двама пациенти загинаха

„Дойдоха полицаите, пожарната. Всичко беше много бързо, много страшно. Качи се пожарната, изгаси огъня. Започна евакуацията. Полицаите буквално ги носиха на носилки, на рамена. Санитарите стояха с колички и ние казвахме: „Този е добре, кара се в хирургия, този изглежда обгазен – в противошокова зала”, допълва още Дениза Алексиева.

„Вече шокът почти премина”, допълва тя.

Сега остават щетите, уплахата на десетките евакуирани по спешност хора и мъката на близките на загиналите. А междувременно разследващите търсят отговори.

Още по темата гледайте във видеото.
NOVA