„Днес се разделяме с двама достойни летци, които посветиха живота си на българската военна авиация. Искам да изразя съболезнования и съпричастност към болката на семейството, близките и колегите им", това заяви в авиобазата в Долна Митрополия президентът Румен Радев на поклонението на двамата загинали пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин

Винаги ще помним имената им – с военни почести изпратиха в последния им път кап. Дункин и подп. Димитров

Държавният глава още веднъж призова да се спре със спекулациите за тежкия инцидент с летците ни, преди компетентната комисия да е приключила своята работа и да станат ясни реалните факти.

"Има ясно назначена комисия с ясни отговорности и съм убедена, че тази комисия и прокуратурата ще извършат всички необходими действия, така че да имаме обективно разследване на този случай", каза още Радев. 

Ангели герои: Загиналите летци бяха повишени посмъртно във военно звание

"Искам да призова да има повече внимание към българските Военновъздушни сили (ВВС) и към българската армия, да има една осъзната, регулярна държавническа подкрепа, а не политически спекулации по принуда в резултат на избори или катастрофи", каза още президентът.



Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня