"Моите очаквания са българските служби и правоохранителни органи да работят така, че възстановяването на справедливостта в България да минава през това българските граждани да научават от тях, а не от чужбина за нарушаването на закона. Очаква така да работят, че в България да не остават неразкрити кутии на Пандора". Това каза президентът Румен Радев пред журналисти в Благоевград пи повод международното разследване "Пандора Пейпърс".

Радев: Явно деянията на господин Пеевски са по-видими отвън, отколкото в България

На въпрос с кого от другите кандидат-президенти би му бил интересен дебатът, той посочи, че ще му бъде интересен дебатът с всички кандидат-президенти.

Относно енергийната и газова криза държавният глава заяви, че това е остър световен проблем.

Президентът на посещение в Благоевград и Банско

"Цените са скандални. Отиват на над 300 евро на мегават час. Цените в България са 187 евро. Заедно с Полша и Румъния ние сме с най-ниски цени. Тази криза ще продължава. Тя е световна тенденция. А какво направи България за това - трябва да попитате предишните управляващи, за да решат в перспектива тази очертала се криза в енергетиката, а не с безхаберие да нокаутират тази система и да я оплитат в схеми", допълни той.

Радев поздрави служебното правителство за това, че в този труден момент продължава да подкрепя българския бизнес.