Румен Радев
Румен Радев / БГНЕС, архив
Президентът Румен Радев получи поздравления от турския си колега Реджеп Тайип Ердоган по повод встъпването си в длъжност. В телефонен разговор, който се проведе по инициатива на турския президент, бяха подчертани силните връзки между двете съседни страни, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Румен Радев: За България НАТО остава изключително важна организация

„За нас Република Турция е не само добър съсед, но и много важен партньор в икономиката, търговията и туризма. Ценим много високо усилията на страната в борбата с тероризма и нелегалната миграция“, заявил по време на разговора президентът Радев.

Радев: Сигурността на европейските граждани започва от сигурността на външните граници на България

Българският държавен глава беше поздравен по повод встъпването си в длъжност и от президента на Украйна Петро Порошенко. В телефонен разговор, Порошенко пожела на президента Радев успех в работата му като държавен глава на страна, която е голям приятел на Украйна и ключов партньор в отношенията с ЕС и НАТО.

"Приемам тези поздравления като признание и позитивен сигнал за продължаване на ползотворния ни диалог и сътрудничеството между нашите две страни и народи“, подчерта президент Румен Радев.
 
БГНЕС