Пътищата са мокри и заледени
Пътищата са мокри и заледени / снимка: Sofia Photo Agency

Частични заледявания има на прохода "Петрохан", по високите и усойни места на Родопите, областите Смолян, Кюстендил и София и по пътищата в областите Русе, Добрич, Габрово, Силистра и Разград, съобщиха от агенция "Пътна инфраструктура".

Републиканските пътища са проходими при зимни условия. Пътните настилки в по-голямата част от страната са мокри и заснежени. Сняг вали в района на Гюешево и Стражата, Видин, Ловеч, Плевен.

Мъгла с видимост до 50 м има в района на Кула, до 100 м - в област Пловдив, до 150 м - в област Враца. Забранено е движението на МПС с ремаркета и полуремаркета през прохода "Петрохан", Белово - Юндола, Батак - Доспат и Велинград - Сърница, Превала. Автомобилите задължително трябва да са с вериги през прохода "Превала", Батак - Доспат в област Смолян.

Опасност от падащи камъни има в прохода Троян - Кърнаре, област Смолян, Искърското и Кресненското дефиле и по пътищата София - Самоков, Асеновград - Смолян, Югово - Лъки, Кричим - Девин, Мездра - Ботевград, в района на Мечи дол и района на Козница, Белица - Загражден. Забранено е движението на товарни автомобили с маса и товар над 10 т през прохода "Шипка" до 30 март. Затворени са проходите Троян - Кърнаре, Арабаконак, Твърдица - Елена, Етрополе - Златица, Върбишкият проход.

Двадесет души са ранени при пътни инциденти през последното денонощие, съобщиха от МВР. На територията на страната са станали 16 произшествия. От ранените един човек е с опасност за живота. В София са регистрирани 376 леки и една тежка катастрофи, пострадал е един човек.