булевард Дондуков
булевард Дондуков / БГНЕС, архив
Първата част от ремонтирания бул. „ Дондуков” ще бъде отворена до 15 септември, това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова. Паважната настилка от „Сердика”  до улица „Раковски”, както и от бул. „Васил Левски” до улица „Кракра” ще бъде готова до началото на учебната година, когато се очаква трафикът в София да бъде по-натоварен.

Последно: Булевард „Прага” ще бъде асфалтиран

Кметът на столицата Йорданка Фандъкова заяви, че има всички гаранции, че по реконструкцията на столичния булевард „Дондуков” се работи в срок и до началото на учебната година ще бъдат отворени основни участъци от него. Тя допълни, че по ремонта не може да се работи денонощно, тъй като в района има много жилищни сгради, но призова жителите на квартала да проявят разбиране заради причинения  шум. Зам.-кметът по транспорт на София Евгени Крусев разясни, че предстои затваряне на друг участък от булеварда.

Паважната настилка на "Дондуков" няма да бъде идеална

"От улица "Сердика" до улица "Раковска" ще приключи до първия учебен ден. Също както и частта от бул. "Васил Левски" до ул. "Кракра". Когато приключат тези два участъка се започва работа в участъка между ул. "Раковска" и бул. "Васил Левски", който трябва да е готов края на октомври - началото на ноември.", обясни той.

Крусев разказа и какви са плановете за велоалеята по булевард „Дондуков”, както и по други главни пътища в столицата.

Най-опитните специалисти редят паветата на бул. "Дондуков", увери Фандъкова

"По бул. "Дондуков" велоалеята е от южната страна на булеварда. Двупосочна с ширина 2,5. Като идеята е тази велоалея да бъде продължена посока Ларгото, където да се свърже с велоалеята, която идва от "Тодор Александров" и с предвидената по устройствен план велоалея, която идва от Лъвов мост по бул. "Мария Луиза". Там да се образува нещо, като велосипедно кръстовище. А в другата посока ще бъде продължена най-вероятно по бул. "Дондуков" и моста Чавдар.

По отношение на останалите ремонти в София, Фандъкова посочи, че до края на тази седмица предстои да бъде готов и бул. "Овча купел",  а до 15 септември и бул. "Шипченски проход".