/ БГНЕС, архив
Въпреки гражданското недоволство срещу подмяната на паветата на столичния бул. „Прага”, теренът ще бъде асфалтиран. За полагането на асфалт се е обявил и експертен съвет на Министерството на културата, информира заместник-кмета по транспорт Евгени Крусев днес, след като инспектира ремонтните дейности в участъка.

Сред аргументите на общината за подмяната на паветата с асфалт е фактът, че в близост до столичния булевард се намират едни от най-важните болници у нас и придвижването на линейките трябва да е максимално комфортно. От друга страна според Крусев полагането на асфалт ще намали шума от преминаването на превозните средства по „Прага”.

Паважната настилка на "Дондуков" няма да бъде идеална
 
"Вчера започна полагането на първия пласт от асфалтовата настилка, която ще бъде на бул. "Прага". Във връзка със самата настилка Столична община изпрати възражение на становището на Министерството на културата и съответно Министерството се съобрази с нашите доводи и в петък беше проведен експертен съвет, на който се взе решение да се позволи тук да се положи асфалтова настилка и продължава асфалтирането на бул. "Прага".
 
До края на седмицата обещават пътното платно да бъде готово и движението да бъде възстановено, като ще продължи работата по тротоарите.

Докъде стигнаха ремонтите в София и очакват ли се нови тапи?

"Нашите основни доводи да защитим асфалтовата настилка е, че този булевард е свързан с асфалтирани улици - "Георги Софийски" и Петте кюшета. Тук преминават няколко много натоварени тролейбусни линии, които съответно се нуждаят от хубава настилка, за да бъде придвижването на хората максимално комфортно. Най-важните болници в държавата са в района и целта да се осигури максимално комфортно преминаване на всички автомобили от тук", посочи още зам.-кметът.
 
От днес е пуснато движението по моста "Чавдар". Пак от вчера пък е затворен бул. "Тодор Каблешков". Неговата реконструкция ще продължи около три месеца.