/ Кремена Кръстева, Дарик радио
Настилката по столичния булевард "Княз Александър Дондуков" няма да бъде идеална, тъй като паветата, които се полагат не са равни,  заяви в интервю за "Дарик" зам.-кметът по транспорт на София Евгени Крусев. Той посочи, че рехабилитацията на булеварда върви в срок.

Докъде стигнаха ремонтите в София и очакват ли се нови тапи?
 
"По нареждане на министъра на културата се запазва същата настилка. Самите павета не са равни и това е редно да се знае. Те се редят по начин, който е доказан като успешен. Под тях е положена циментова стабилизация, която допълнително трябва да заздрави настилката и в бъдеще да не се деформира", обясни той.

Най-опитните специалисти редят паветата на бул. "Дондуков", увери Фандъкова

По отношение на бул. "Прага", където Столична община реши да махне паветата, въпреки становището на Министерството на културата да се запазят, Крусев коментира, че засега остава вариантът асфалтова настилка.

Евгени Крусев
Darikradio.bg

"Към момента разрешението за строеж, което се изпълнява, е издадено преди заповедта за запазване на гранитната настилка. Сега се изпълнява този проект. Ние сме изпратили възражение към Министерството на културата, в което сме написали подробно нашите мотиви защо не смятаме за целесъобразно да се запази настилката", посочи зам.-кметът.

Възстановяват движението в ключови участъци в столицата
 
Сред мотивите е нуждата от по-удобен и комфортен транспорт, продиктувана от трафика и намиращите се в близост сгради и институции.