Психично болен тормози цял блок в Пловдив
Психично болен тормози цял блок в Пловдив / снимка: Sofia Photo Agency, архив

22-етажен блок в Пловдив трепери от психично болен съсед, който се барикадира в дома си и нападна полицаи.

57-годишният Васил Александров се барикадирал в апартамента си на 15-тия етаж. Със стар бойлер блокирал вратата. След това се нахвърлил с лопата и нож срещу полицаите, които дошли да го извадят от апартамента. Опитал се да захапе единият от тях и дори го напръскал със спрей. Извикани са психолози на МВР, както и специализираните части, за да бъде изкаран от жилището си.

Васил Александров е бивш военен и наскоро полицията открива боеприпаси в дома му. Агресията му се отключва, веднага след като е пенсиониран. Врата до врата мъжът живее с бившата си съпруга, с която е разведен. Синът му Георги Александров разказа пред камерата на Нова телевизия, че до развод се е стигнало, след като започнал да бие майка му. Обиждал и тормозил и самият него.

Хората разказват, че този проблем не е от вчера, а от 14 години. Александров многократно е нападал и заплашвал съседите си. Мятал е буркани и тухли по автомобилите, както и пиратки из блока. Блъскал е и с лопати по вратите на хората. Те многократно са подавали жалби до съответните институции, но досега нищо не е направено.

Мъжът е настаняван принудително в психиатрия 17 пъти, но след проведено лечение го пускат с обяснението, че е напълно здрав. Директорът на психодиспансера в Пловдив потвърди, че за последно Васил Александров е бил настанен там преди две години, но тъй като състоянието му се е стабилизирало, е бил пуснат. В момента е с обострено здравословно състояние и отново е принудително в психиатрията. Чака се решение на съда колко време ще остане там.

Докато чакат обаче, хората от блока започват подписка, за да може Александров да бъде изселен и тормозът за тях да спре.

Източник: NovaNews.bg