Говорителят на главния прокурор и ръководител на спецзвеното Антикорупция Румяна Арнаудова
Говорителят на главния прокурор и ръководител на спецзвеното Антикорупция Румяна Арнаудова / БГНЕС, архив
Приключила е аутопсията на 12-годишното дете, което почина, след нелеп инцидент, при който го затисна футболна врата на стадион в тетевенското село Градежница. Прокуратурата води разследване за убийство, тъй като такава е преценката на магистратите в Ловеч. Това стана ясно от думите на говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова по случая.
 
12-годишно дете почина при нелеп инцидент на стадион

 „Със сигурност мога да кажа, че е приключила е аутопсията. Установена е причината за смъртта и това е натрошаване на черепния покрив и черепната основа, както и смачкване на мозъчното вещество. Предстои много действия да бъдат извършени. И в момента под ръководството на прокуратурата се провеждат разпити на свидетели, за да установим истината и по този случай. Да установим как и при какви обстоятелства тази футболна врата е паднала върху главата на детето, в резултат на което то е починало“, обясни Арнаудова.
 
За това, че се води разследване за умишлено убийство, тя коментира, че така са приели колегите й от Окръжната прокуратура в Ловеч, доколкото деянието е станало около полунощ.
 
По думите й Районната прокуратура в Тетевен се е самосезирала и е разпоредила т.нар. общонадзорна проверка на всички съоръжения с оглед спазване на правилата за безопасност на тези съоръжения, търсейки причината за настъпване на този тежък инцидент.
 
Как се стигна до трагедията футболна врата да убие дете?

12-годишно момче почина при инцидент в с. Градежница. Злополуката се е случила в събота на 2 септември. По първоначална информация детето е пострадало на стадиона в селото при преместване на подвижна метална футболна врата. След инцидента момчето незабавно е транспортирано в болницата в Тетевен, където е починало въпреки помощта на медиците.
 
Прокуратурата се зае със случая със загинало дете на селски стадион

Вчера стана ясно, че Окръжна прокуратура – Ловеч в образувала досъдебно производство във връзка с инцидента. В съобщение бе посочено, че разследването е по член 115 от НК, който гласи "Който умишлено умъртви другиго, се наказва за убийство с лишаване от свобода от десет до двадесет години".
 
Под ръководството на Окръжна прокуратура – Ловеч се извършват следствените действията за изясняване на причините за инцидента, изяснява се стопанинът на спортното съоръжение, извършват се огледи и разпити на свидетели.