Трети пореден ден на мирен протест пред болницата в Сливен
Трети пореден ден на мирен протест пред болницата в Сливен / БГНЕС
За трети пореден ден се провежда бдение - протест пред сливенската болница. Хората се събират с настояване за най-строго наказание за убиеца на малката Кристин от село Сотиря, както и за наказание за доктора от Спешна помощ, който пръв се е отзовал на инцидента в селото.
 

БГНЕС



Заради самопризнанието, присъдата на Мартин Трифонов, обвинен в престъплението, може да бъде намалена за срок от 20 до 30 години лишаване от свобода. Близките на детето, които протестираха пред болницата, са недоволни от този размер на наказанието. Те настояват обвиняемият Мартин да получи доживотна присъда без право на замяна, а не след време да излезе и да посегне отново на нечий живот. Исканията на протестиращите ще бъдат оформени в подписка.

Доживотен затвор без право на замяна за убиеца на Кристин поискаха сливенски граждани



Жестокото убийство беше извършено в четвъртък в сливенското село Сотиря.
 

БГНЕС


21-годишният Мартин Трифонов е обвинен в убийство, блудство и изнасилване. Той беше настанен в болница под засилена полицейска охрана, след като след няколкочасови преследвания и оказване на съпротива беше настигнат и прострелян от полицията. Обвиняемият направи пълни самопризнания, а майката на убитото дете настоя той да получи доживотен затвор.
 
 
БГНЕС