Новината за оставката на Валери Симеонов завари протестиращите срещу него на 26-тата им поред демонстрация. Така блокадата на „Орлов мост” прерасна в тържество, съобщава NOVA. 26-ият пореден ден на протести започна с обичайните възгласи. Но завърши различно.

„Доволни сме и сме много уморени, той, освен че ни обиди, ни и умори. Слава Богу подаде оставка. Не е благодарение на неговия здрав разум”, коментира Нели Димитрова. Засега протестите на майките на деца с увреждания няма да спрат.

Валери Симеонов подаде оставка като вицепремиер, Борисов я прие

„Това е първата спечелена битка, но войната продължава. Оставката трябва да се гласува в Народното събрание и докато не се гласува и не стане окончателно като факт, ние ще продължим с протестите”, заяви Вера Иванова-организатор на протеста.

След приемането на оставката и от Народното събрание, протестите ще спрат. Остава обаче палатковият лагер пред парламента - до приемането на социалните закони.

Симеонов за оставката: Правя това, което ми диктува моята съвест, не го правя под натиск

Вицепремиерът Валери Симеонов депозира днес оставката си, подчертавайки че това е лично негово решение и е свързано с нежеланието му да става повод за напрежение в управлението.
 
 Премиерът Бойко Борисов прие оставката на заместник министър-председателя по икономическата и демографската политика Валери Симеонов.
nova.bg