По-рано тази вечер протестиращите препречиха всички входове на пътен възел Даскалово
По-рано тази вечер протестиращите препречиха всички входове на пътен възел Даскалово / БГНЕС
Протестиращи обадиха сградата на Община Перник
99669
Протестиращи обадиха сградата на Община Перник
  • Протестиращи обадиха сградата на Община Перник
Протестите в Перник продължават и в този час след като към 18 часа тази вечер стотици недоволни от стандарта си на живот препречиха всички входове на пътен възел "Даскалово" и блокираха движението по пътното съоръжение повече от два часа. Така перничани, подкрепени от жители на Радомир, Брезник, Батановци и други населени места в общината и областта, парализираха за четвърта вечер в пиков за автомобилния трафик час връзката на София и страната с Югозападна България.

Отново протест блокира пътен възел „Даскалово”
 
Съобразили се с протестните действия пътуващи като алтернатива досега ползваха обходният маршрут през селата Голямо и Мало Бучино. Тази вечер протестиращите блокираха и това шосе. След пътния възел "Даскалово" недоволните, чието искане се обобщава с думите "Промяна за по-добър живот", се насочиха с автомобилите в посока центъра на Перник, като колоната им беше поне три километра, озвучена с клаксони, преминавайки почти целия град. За кратко те протестираха край бензиностанция и в момента хората са обсадили сградата на Община Перник.
 
В района полицейското присъствие е засилено. Хората призовават униформените да свалят каските. Едно от недоволствата е и заради това, че ги "привикват заради протестите в полицията да поспиваме декларации".

За 24-и ден майките на деца с увреждания излязоха пред Министерски съвет
 
Днес областният управител, кметовете на шестте общини в Област Перник, включително Областната дирекция на МВР и местното поделение на ДАНС, излязоха с обединена позиция, призовавайки да не се правят незаконни и нерегламентирани по Закона за протестите граждански недоволства.
 
Митинги и блокади на пътища срещу високите цени на горивата и с искания за оставка на кабинета през деня и тази вечер имаше още в София, Стара Загора, Добрич, Варна, Шумен и Габрово.