протест СЕМ
протест СЕМ / DarikNews.bg, Иван Лазаров
От медийния регулатор поканиха протестиращите на среща
Втори протест в защита на оставането на генералния директор на БНР Светослав Костов на поста му се провежда в този момент. Този път протестиращите журналисти, служители и музикални състави от националното радио застанаха не пред своята сграда на "Драган Цанков", а под прозорците на Съвета за електронни медии /СЕМ/, поискал оставката на Костов.

Пред офисите на медийния регулатор на "Шипченски проход" в подкрепа на шефа на радиото оркестрите пристигнаха с инструментите си.

При създалата се ситуация членовете на СЕМ поканиха част от протестиращите на среща - нещо, което не се бе случило в предишните дни. Преди седмица те проведоха среща само с част от редколегията на "Хоризонт".

Журналисти от БНР на протест в подкрепа на директора Светослав Костов (СНИМКИ)
 

протест СЕМ
DarikNews.bg, Иван Лазаров

протест СЕМ
DarikNews.bg, Иван Лазаров


По време на предишния протест пред сградата на националното радио протестиращите в защита на Светослав Костов негодуваха, че е била изслушана само едната страна в скандала. Не била дадена думата на някой от несъгласните с това, че Костов е виновен за спирането на сигнала на 13 септември и че е упражнявал цензура върху Силвия Великова, поради което  трябва да бъде махнат в момента, когато текат проверки на прокуратурата и Сметната палата.

След срещата с редколегията СЕМ обаче реши, че му иска оставката и започва процедурата по предсрочното прекратяване на мандата му през следващата седмица без да насрочва повече срещи и изслушвания.