/ БГНЕС, архив
Районната прокуратура в Бяла Слатина е протестирала пред Административния съд във Враца срещу решението на Общинската избирателна комисия за оставането на Ценко Чоков на поста кмет на село Галиче. Това съобщи „Фокус“, като се позова на държавното обвинение.
 
Жалбата е изпратена във вторник, като Административният съд трябва в 7-дневен срок да насрочи и да разгледа делото. В протеста е посочено, че е налице условие за прекратяване на пълномощията на кмета по законов текст, който визира неоснователно отсъствие на кмета за повече от един месец.

След решение на ОИК Ценко Чоков остана кмет на Галиче

ЦИК изрази становище, че би следвало пълномощията на кмета на село Галиче Ценко Чоков да бъдат прекратени, тъй като повече от 10 месеца не изпълнява функциите си.
Общинската избирателна комисия в Бяла Слатина отказа да прекрати предсрочно пълномощията на Чоков. От 11-те членове на комисията 9 гласуваха „за“ оставането на Чоков на поста.
 
Срещу кмета на село Галиче, сина му и други жители на селото се води дело за организиране на престъпна група, занимаваща се с лихварство, палежи, побои и заплахи.