/ БГНЕС
Обновяването на тол системата ще бъде планирано по-ефективно, за да няма забавяне в системата, каквото имаше тази сутрин. Планирали сме да правим ъпдейтите само нощно време, издадена е такава заповед, коментира пред журналисти проф. Олег Асенов, член на УС на Агенция "Пътна инфраструктура".

Обновяването е свързано най-вече с определянето на маршрутите за това откъде е най-оптимално те да преминават. Подобно обновяване е било предвидено за тази сутрин по време на смяната на дежурните в Агенция "Митници", като обновяването е отнело 43 минути, каза Асенов и допълни, че това по принцип не отнема съществено време.

АПИ: Тол системата функционира нормално след временно прекъсване сутринта

По думите му не е имало задръстване по митниците, защото камионите са били пропускани и са били насочвани към други пунктове във вътрешността на страната. Освен това, на изход от страната, също има контрол и тези, които не са се снабдили с маршрутни карти, се приканват да ги купят в съответните пунктове там.

Протест заради камери на тол системата: Жители на плевенски села блокират пътища (ВИДЕО)

Само за половин ден над 20 000 са купените маршрутни карти, а приходите са над 270 000 лева. По предварителни данни очакванията са приходите през втората половина на деня да са повече.

"Мисля, че такива резултати, каквито получаваме, са обнадеждаващи, още повече, че вчера беше почивен ден - с неголяма активност на трафика, и разговорите с превозвачите по отношение на прогнозите в някакъв смисъл бавно и постепенно се сбъдват", коментира Асенов и допълни, че това ще са средства за пътна инфраструктура.
БТА