/ БГНЕС
Тол системата функционира нормално, след като тази сутрин имаше временно прекъсване, съобщи пресцентърът на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Шофьорите на тежкотоварни камиони, които влизат в България, могат да купят маршрутни карти за таксуване на база изминато разстояние от граничните контролно-пропускателни пунктове - на гише или на терминали за самообслужване, се посочва в съобщението.

В първия ден с тол системата са закупени над 10 000 маршрутни карти

Служители на Националното тол управление са обучени да оказват съдействие на потребителите, за да изберат най-подходящия маршрут. В случай че все пак пропуснат, мобилните екипи на тол контрола са готови да насочат шофьорите към най-близките места по протежението на пътната мрежа, от където могат да купят маршрутна карта, уточняват от АПИ.

Нанков: Тарифата на тол системата у нас е най-ниската в Европа (ВИДЕО)

От АПИ информират още, че по-късно днес от 11:30 часа Георги Терзийски, председателят на УС на АПИ и проф. Олег Асенов ще обобщят пред медиите информацията за първия ден от старта на тол системата. Брифингът ще се състои в сградата на Националното тол управление на бул. "Никола Петков" 86 в София.