Полицията проверява алибито на чужденец
Полицията проверява алибито на чужденец по случая с убийството на Виктория Маринова
99176
Полицията проверява алибито на чужденец по случая с убийството на Виктория Маринова
  • Полицията проверява алибито на чужденец по случая с убийството на Виктория Маринова
Продължава разследването на убийството на журналистката Виктория Маринова в Русе. Полицията проверява румънец с украински произход за евентуална съпричастност към убийството на Маринова. Това коментира директорът на Областната дирекция на МВР в крайдунавския град старши комисар Теодор Атанасов. Проверява се алибито на мъжа, който е бил задържан за 24 часа. Конкретно заподозряно лице по случая няма, каза Атанасов.

Криминалисти описаха вероятен профил на убиеца на журналистката в Русе

"В хода на разследването се проверява съпричастност на множество лица към извършеното престъпление. В ОДМВР - Русе има задържан румънски гражданин с украински произход, чието алиби се изяснява", съобщи Атанасов. Към момента няма конкретно заподозряно лице, подчерта той.

Версиите за жестокото убийство на журналистката в Русе - докъде стигна разследването?

В Областната дирекция на МВР в Русе работи щабът по разследване на умишленото убийство. На място са екип на ВКП, шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов и вътрешният министър Младен Маринов.

30-годишната Виктория Маринова, която е била административен директор и водещ на предаване в местна телевизия в Русе, бе намерена мъртва в обрасло с растителност място до алея край Дунав в събота следобед. Тя е била изнасилена и жестоко убита. Продължава разследването на престъплението. От полицията и в последните дни неколкократно посочиха, че нито една версия не се изключва до опровергаването ѝ от категорични доказателства.