Румен Радев президент
Румен Радев президент / БГНЕС
Спортът е един от важните фактори за изкореняване на агресията в училище, заяви президентът Румен Радев, който откри днес на стадиона на НСА спортния празник "Времето лети, поиграй с мен ти", посветен на децата.

Държавният глава поздрави организаторите за инициативата и отбеляза, че в нашето динамично време са важни не само компютрите, учението и таблетите, а и спортът и движението.

Спортът може да изкорени агресията, смята президентът Радев

Спортът разкрива пред нашите деца един нов и забавен свят, дарява не само здраве, сила, ловкост, бързина, издръжливост, но и изгражда характер, калява психиката, развива волята, учи децата на самодисциплина, каза Румен Радев. Той допълни, че спортът учи децата и на организираност, борбеност, ред, изгражда и дава чувството за взаимност и колективен дух, учи децата да бъдат пълноценни граждани на бъдещето.

Радев се обърна и към родителите и посочи, че времето, прекарано заедно с децата, и то в най-ранна възраст, когато светът се открива пред тях, е безценно. Вашият пример на подкрепа е изключително важен за тях, и, както е слоганът на днешния ден, не забравяйте, че времето лети и това е най-прекрасното време с вашите деца, каза Румен Радев.

Радев: Успехите на спортистите ни многократно надхвърлят условията, в които те тренират

Президентът се обърна и към децата и ги посъветва да не забравят, че във спорта, освен медалите, е най-важно и спортсменството.
БТА