„Не мисля, че исканите оставки на тримата министри – финансовият, икономическият и вътрешният бяха най-нужните, особено две от тях. Финансовият министър нямаше никакво основание да бъде сред първите жертви, след като направи максималното и България след толкова много усилия получи своя вход в еврозоната. Това е безспорен знак, че си е свършил работата и няма как да бъде най-виновният”. Така в студиото на „Здравей, България” президентът на КНСБ Пламен Димитров коментира евентуални рокади в кабинета.

Коалиционният съвет обсъжда кадровите промени в правителството

Според него има нужда от мобилизация на всички институции, бизнес, синдикати и научна мисъл и сега не е време за кардинални промени. „Корупцията няма да се измери и подобри само със смяната на министри. Трябва да има смяна на политиката и тя идва лично от премиера”, каза още той.

Обрат: Ремонт на кабинета след вота на недоверие

Димитров обясни и дали според него е необходимо правителството да подаде оставка или рокадите, които ще бъдат направени в кабинета са достатъчни. „Ще се позова на вътрешния сондаж сред нашите синдикални лидери. 1/3 от тях очакват смяна на министри и сериозен ремонт на кабинета и възможен нов премиер. 1/3 смята, че трябва да има оставка и бързи избори. Според останалите няма нужда от промени. Хората имат различни усещания”, добави той.

Управляващата коалиция обсъди въпроса за кадрови промени в правителството

Лидерът на КНСБ коментира и гражданското недоволство. „На площада има всякакви хора – такива, които искат справедливост.  Естествено, няма човек, който да не подкрепи мотива им и техните искания. Отново вътрешният сондаж показа следното: Хората смятат, че имат основания за протести. Основният мотив е липсата на справедливост, корупцията, която изби малко повече, отколкото хората могат да сметнат за нормално. Навсякъде обаче има корупция, не само в България. Хората очакват по-добри доходи и страната ни да стане по-добро място за живот”, заключи Димитров.

Целия разговор гледайте във видеото.
NOVA