/ БГНЕС
Специален орган ще следи сигналите за корупция в партията
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изрази увереност, че ще се справи без Цветан Цветанов при подготовката за предстоящите местни избори. Борисов изтъкна високия си личен рейтинг от времето на създаването на партията и определи като "глупости" въпросите, свързани с оттеглянето на Цветанов от ключовите постове в ГЕРБ.

Цветан Цветанов подава оставка от ръководните постове в ГЕРБ

Премиерът обяви, че мястото на Цветанов ще бъде заето от Изпълнителната комисия на партията и неговите заместници ще бъдат само двама. Ще бъде дадена повече власт на административния секретар на ГЕРБ и ще се създаде орган за контрол на партията, който ще приема сигнали за корупция, обясни още Борисов. От думите му стана ясно още, че Веселин Маринов вече няма да пее на предизборни концерти на ГЕРБ.

БГНЕС


На въпрос дали за ГЕРБ ще бъде трудно да отиде на местните избори без Цветан Цветанов като председател на предизборния щаб, лидерът Бойко Борисов отговори така:

„Всеки си има роля. Разбира се, аз благодарих за свършеното от колегата, така че толкова. Не помните ли, аз влязох в избори, когато направих ГЕРБ, с 90% рейтинг. Да не казвам, ама магаре да бях вързал за депутат, те ще го изберат.“

БГНЕС


Борисов обяви, че залага на демократичност, плурализъм и промени в партията, чрез замяна на досегашния заместник-председател Цветан Цветанов с Изпълнителната комисия на ГЕРБ, и с нов орган за контрол върху партията.

„Аз мисля, че това беше очаквано. Не ми се искаше повече Веско Маринов да ни пее на концертите. Ясно бях казал как трябва да се проведе кампанията. Не се съобразиха на моменти с мен, но народът ми е дал кредит на доверие и аз винаги много внимателно съм разчитал какво се иска от мен“, каза министър-председателят.

Трусове в БСП, две ключови оставки само за ден (ОБЗОР)

Освобождаването на Цветан Цветанов от досегашния му пост в ГЕРБ ще стане на 7-ми юли, когато ще бъде свикано Националното събрание на партията. Въпреки че Бойко Борисов се закани да реже партийните структури до корен и днес отчете слабите резултати в Плевен, Ямбол и Добрич, не стана ясно кои други хора на ръководни постове ще бъдат освободени.  
 

Победата ни на тези избори е категорична. Резултатите на ГЕРБ са добри. Приех оставката на Цветан Цветанов, защото това беше и негово решение, но и защото доверието между нас е спаднало.

Публикувахте от Бойко Борисов в Петък, 31 май 2019 г.